Aangenaam.
Joost van Dorst, grafisch vormgever uit Breda

 

Over Joost van Dorst.
Diensten

“Als freelance ontwerper ben ik flexibel inzetbaar, en kun je profiteren van een persoonlijke en vertrouwde service. Van conceptontwikkeling tot en met realisatie, zowel on- als offline. Je kunt altijd rekenen op een doeltreffend concept en tijdloos ontwerp! Door mijn samenwerkingsmogelijkheden met creatieve partners, zoals (social media) marketeers, tekstschrijvers, fotografen, AV-specialisten, website programmeurs en drukkers zijn de mogelijkheden onbeperkt. Hoe kunnen wij jou helpen?”

     

Vaardigheden
  • Adobe CC (AI, PS, IND) 100% 100%
  • Webdesign (WordPress) 100% 100%
  • Adobe Character Animator 90% 90%
  • MS Office (Word, Powerpoint, Excel) 80% 80%
Werkwijze.

CONCEPT.

Wie ben je, waar sta jij ‘s ochtends voor op en wat maakt jou uniek? Enkele vragen waarvan de antwoorden de basis voor een doeltreffende positionering vormen. Zo ontwikkelen we samen een concept die jouw doelgroep op unieke wijze raakt.

CREATIE.

Vormgeving gaat verder dan alleen het esthetische aspect. Zowel vorm, beeld, kleur en typografie communiceren (on)bewust een bepaald gevoel. Wij zorgen er voor dat dit gevoel perfect aansluit op jouw positionering en daardoor doeltreffend communiceert.

COMMUNICATIE.

Diverse communicatie middelen kunnen van toepassing zijn om jouw doelgroep aan te spreken en het beoogde doel te behalen. Naast de ontwikkeling van deze visuele communicatie zorgen wij ook voor de realisatie en inzet hiervan. Zowel on- als offline!

Persoonlijk.

“Al sinds jongs af aan was het duidelijk dat visuele communicatie mijn interesse heeft. Een echte beelddenker dus. Tot op de dag van vandaag beinvloed dit de manier waarop ik naar de wereld kijk. Waar andere mensen bij een etalage kijken wat er te koop is, ben ik in gedachte het logo en de reclame uitingen aan het analyseren; het kleurgebruik, de verhoudingen, de typografie. Ja dat vind ik veel interessanter dan de aanbieding van de week. Je kan wel stellen dat mijn passie voor vormgeving en (bedrijfs-) identiteiten al vroeg is ontstaan.

Helemaal heraldiek (ontwerp van wapens) trokken sinds mijn jongere jaren al mijn aandacht. Behalve het visuele aspect hiervan, sprak ook de symboliek en gedachtegang achter de vormgeving mij aan. Dat er via zo’n beeldmerk bepaalde waarden gesymboliseerd worden, die een specifieke groep van identiteit voorziet en herkenbaarheid genereert. Geweldig! In principe kun je dat zien als historische voorloper van de huisstijl zoals wij die tegenwoordig kennen. Het is dan ook geen toeval dat ik als grafisch vormgever gericht op de ontwikkeling van logo’s en huisstijlen een wapenschild in mijn beeldmerk heb verwerkt 😉 “

Reviews.


"JVD graphic design heeft uitstekend werk geleverd bij het creëren van logo’s en visualisaties voor een gezamenlijk onderzoeksproject in de offshore wind sector. De goede eerste ideeën, die meteen raak
waren, en proactieve aanpak vielen ons direct op. Ook in het verdere verloop van het project was de samenwerking prettig, de communicatie helder en het resultaat boven verwachting. Wij gaan in de toekomst zeker vaker van de diensten van JVD graphic design gebruik maken."

Tim Raaijmakers
Deltares - JipHaspro

Reviews.


"JVD graphic design heeft ons geholpen met het vertalen van onze hernieuwde marketing strategie naar een compleet nieuwe huisstijl, van A t/m Z. Logo, huisstijl, websit
e ontwerp, iconen etc. Van belang was dat er een overkoepelende waarde vanuit de Groep vertaald werd naar alle beeldmerken en dus ook de websites. Dat is goed gelukt. Wij hebben de samenwerking als zeer plezierig, professioneel en constant ervaren. Vooral dat laatste vinden wij een doorslaggevende factor in het werken met creatieve communicatie professionals."

Marco Bos
FeelGood Hospitality Group

Reviews.


"JVD graphic design is van begin af aan betrokken geweest bij het opzetten van mijn bedrijf. Ik werd hierin stap voor stap begeleid en al snel was het duidelijk hoe ik mijn bedrijf het beste in de markt kon zetten. De naam, huisstijl en logo die hiervoor het best geschikt waren en perfect op mijn positio
nering aansluiten volgde direct. Niet alleen in mijn communicatie middelen is de huisstijl door gevoerd maar ook de aankleding van mijn praktijk is hierop gebaseerd. Cliënten herkennen dit direct en voelen zich hierdoor snel op hun gemak. Ik ben in 2012 begonnen met mijn praktijk en krijg nog heel vaak complimenten over de uitstraling van mijn praktijk."

Nicole de Nooijer
Sanakuur

Reviews.


"In mijn zoektocht naar een eigen bedrijfsidentiteit is de inbreng van JVD graphic design bijzonder waardevol geweest. In onze gesprekken bleek deze sparringspartner zeer gedreven met een duidelijke eigen creatieve visie. Op professionele wijze werden
mijn gedachten en emoties vertaald naar een concrete (bedrijfs)uitstraling met het bijbehorende verhaal. Het resultaat van deze samenwerking zorgt tot op de dag van vandaag voor positieve reacties bij mijn relaties als ik hen mijn visitekaartje overhandig."


Olivier Akkerman

IOWT

Partners.

Brand-Marc

Brand-Marc staat voor empathisch projectmanagement met de focus op creatieve marketing-cases.

brand-marc.com

CreatYves

Creatyves regelt de secundaire voorwaarden die noodzakelijk zijn bij de opstart en of innovatie van uw bedrijf.

creatyves.nl

IOWT

Personal en business coaching

iowt.nl

Demian Tacq

Specialist op het gebied van WordPress webdevelopment, (social media) content, automation en Google Ads.

demiantacq.nl

Top-Result

Top-Result helpt organisaties in hun groei en verandering met als doel blijvende resultaatverbetering. 

top-result.nl

Partner en/of reseller worden? Neem contact op voor de mogelijkheden!

Benieuwd wat er voor jouw bedrijf mogelijk is?

Neem nu contact op en ontvang vrijblijvend advies.