Wapen van Breda.

Logo ontwerp | Heraldiek | Illustratie | Webdesign | Merchandise

 

Wapen van Breda

Nieuw ontwerp

Het Wapen van Breda stamt af uit de 13e eeuw en is op 16 juli 1817 bij Koninklijk Besluit aan de stad Breda toegekend. Het wapen is voor het laatst in 1990 in opdracht van de gemeente (lichtelijk) aangepast.

Tijd voor een moderne restyling! Wel met behoud van zijn originele en kenmerkende onderdelen maar in een nieuw eigentijds jasje.

Wapen van Breda

WapenvanBreda.nl website met alle informatie over het wapen van Breda. Op deze website vindt je alles over het Bredase wapen. Zoals de historische achtergrond informatie van dit wapen, overzichtelijk gepresenteerd in een tijdlijn. Informatie over de symboliek en de vormgeving. En daarnaast een fotogalerij van het wapen in het huidige straatbeeld.

Wapen van Breda

Heraldische beschrijving

“In keel drie schuinkruisjes van zilver. Het schild van achter gehouden door een engel van natuurlijke kleur en van terzijde door twee leeuwen van goud, getongd en genageld van keel; het geheel rustende op een geopende stenen burcht van keel, met voegen van zilver en daken en torenhelmen van azuur.”

 

Wapen van Breda

Symboliek

Hoe het wapen eruit ziet en uit welke onderdelen het bestaat zal voor niemand onbekend zijn. Maar ken je ook de betekenis van deze onderdelen? Op de pagina die via de knop hieronder te bezoeken is, wordt per onderdeel uitgelegd wat de symboliek ervan is en waar het historisch gezien vandaan komt:

Wapen van Breda

Geschiedenis

Het Wapen van Breda is afkomstig van het adellijke geslacht van de heren van Breda en Schoten. Hoewel de heren over de stad regeerden sinds het begin van de 12e eeuw, zijn de kleuren zoals nu in gebruik bekend vanaf de 13e eeuw. Hiermee is het wapen dus sinds de 13e eeuw in ongewijzigde vorm in gebruik.

Klik op de link voor meer informatie:

Wapen van Breda

Vormgeving

Het wapenschild los kennen we sinds 1203 van een zegel van Godfried van Schoten heer van Breda. In de loop der tijd zijn er verschillende constructies onstaan. Het schild bovenop een burght, het schild zwevend boven een burcht, een leeuw in het midden van het wapenschild etc. Pas in 1424 is er een wapen constructie ontworpen waarin alle onderdelen staan zoals we die nu ook nog kennen.

Klik op de link voor meer informatie:

Wapen van Breda

Wapen van Breda cadeaus

De leukste Bredase cadeaus met daarop een moderne variant van het wapen van Breda! Klokjes, kleding, gadgets en meer. Leuk als cadeau of gewoon voor jezelf!

Klik op de link voor meer informatie:

Benieuwd wat er voor jouw bedrijf mogelijk is?

Neem nu contact op en ontvang vrijblijvend advies.